Apparaat compatibiliteit:

2020 was een jaar vol dynamische veranderingen in de restaurantindustrie. Steeds meer bedrijven introduceerden bezorging, schakelden over op afhaalmaaltijden en pasten hun strategieën aan. Restaurants in het hele land omarmden nieuwe digitale functies, waaronder QR-codes voor hun menu’s, om klanten een handige online menu-ervaring te bieden.

Hoewel het gebruik van QR codes in 2018 begon af te nemen, is het recentelijk weer in populariteit gestegen. Volgens Statista wordt verwacht dat tegen het einde van 2020 miljoenen huishoudens QR-codes blijven gebruiken.

Met andere woorden, QR-codes zijn terug van weggeweest. Overweeg je om ze in je restaurantstrategie te integreren? Hier volgt wat je moet weten.

Wat is een QR-code en hoe werkt het?

Een QR code, afgekort voor Quick Response-code, heeft zijn oorsprong in 1994 en werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het identificeren van auto-onderdelen in de auto-industrie. Vandaag worden QR codes veel gebruikt om snel specifieke informatie, apps of websites te openen via een smartphone.

Deze vierkante codes bestaan uit afzonderlijke elementen en kunnen worden gescand door de camera van een smartphone. Hierdoor krijgen mensen snel toegang tot informatie zonder een browser te openen of een URL in te typen.

Voordelen van het gebruik van QR-codes

QR-codes bieden verschillende voordelen voor restaurants:

Gemak voor klanten

Klanten waarderen de mogelijkheid om digitale menu’s te bekijken via QR-codes, wat de verspreiding van ziektekiemen vermindert, kosten bespaart en de algehele klanttevredenheid verbetert.

Kostenbesparing

Het gebruik van digitale menu’s met QR-codes is kostenefficiënter dan het afdrukken van fysieke menu’s.

Eenvoudig bijwerken

Digitale menu’s kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt wanneer er wijzigingen in het menu plaatsvinden.

Duurzaamheid

Het gebruik van QR codes draagt bij aan de duurzaamheid van je restaurant, wat steeds belangrijker wordt voor gasten.

Manieren om QR-codes in je restaurant te gebruiken

Er zijn diverse manieren waarop je QR-codes in je restaurantstrategie kunt toepassen:

  • Menu’s: Implementeer QR-code menu’s voor gemakkelijke toegang en om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen.
  • Bestellingen plaatsen: Moedig klanten aan om via QR-codes bestellingen te plaatsen voor contactloze efficiëntie.
  • Feedback verzamelen: Vereenvoudig het verzamelen van feedback door QR codes te gebruiken die klanten naar recensiepagina’s leiden.
  • Sociale media betrokkenheid: Laat klanten je restaurant liken of inchecken via QR codes.
  • Wi-Fi-toegang: Deel Wi-Fi-wachtwoorden gemakkelijk met gasten via QR-codes.
  • Kortingen en loyaliteitsprogramma’s: Moedig klanten aan om QR codes te scannen voor speciale aanbiedingen en beloningen.
  • Productverpakking: Voeg QR codes toe aan verpakte producten voor extra interactie.

QR-codes op creatieve manieren weergeven

Gebruik QR-codes op ontvangstbewijzen, to-go tassen, ansichtkaarten, banners, visitekaartjes en brochures voor maximale zichtbaarheid en interactie.

Hoe maak je een QR-code?

Er zijn verschillende manieren om QR codes te genereren, variërend van gratis tot betaalde opties. Online zijn er diverse gratis QR codegenerators te vinden waarmee je aangepaste codes kunt maken. Voor meer geavanceerde opties kun je gebruikmaken van platforms zoals Flowcode, waarmee je volledig aanpasbare QR-codes kunt maken en real-time analyses kunt bekijken.

QR-codes hebben bewezen waardevol te zijn in restaurantmarketing, en hun populariteit blijft groeien. Door QR codes in je strategie op te nemen, kun je de klanttevredenheid vergroten en kosten besparen. Bereid je voor om QR codes af te drukken door naar populaire labelformaten te kijken of je eigen QR-code te maken.

Boxstuff E-commerce Termen

Wil je meer weten over e-commerce of heb je nog meer vragen? Lees dan al onze artikelen over dit onderwerp op onze E-commerce Termen pagina!