Apparaat compatibiliteit:

Wanneer je regelmatig pakketten verstuurd dan weet je dat je er veel mogelijkheden zijn qua verzending en verzendpartijen. Misschien is het jou ook wel eens opgevallen dat bij DHL er 2 opties zijn: DHLForYou en DHL Europlus. Maar wat is nu eigelijk het verschil en voor welke moet ik kiezen? Wij van Boxstuff helpen je verder hierin om de juiste keuze te maken voor jouw verzending.

Wat is het verschil tussen Europlus en DFY

DHL heeft een splitsing gemaakt tussen zakelijke (B2B) pakketten en tussen B2C pakketten. DHLForYou is de B2C tak en Europlus is de zakelijke tak.

Door de splitsing in 2 verschillende netwerken is DHL meer toegespitst op jouw klant. Bij DFY kan je bijvoorbeeld ook pakketten op zaterdag laten bezorgen, terwijl dit met Europlus niet zo is.

Wanneer kies ik voor DHLForYou?

DHL ForYou is dus gericht op consumenten in Nederland en België. Je kiest dus voor DFY als je voornamelijk naar consumenten verzend. Het pakket mag maximaal 31,5 kg wegen. Let hierbij wel op, boven de 23kg krijg je een toeslag. Het pakket mag daarnaast maximaal 80x60x50 cm zijn.

Stuur je met DHLForYou in Nederland? Dan heb je 2 afleverpogingen. In Belgie is dit maar 1. Mislukken de afleverpogingen? Dan gaat het pakket naar een parcelshop waar deze 7 dagen blijft liggen voor een afhaal. Mocht dit niet gebeuren, dan gaat deze retour afzender. De kosten voor het retoursturen is EUR 1,25 + de verzendkosten.

Met DHL ForYou is het ook mogelijk om brievenbuspakketten te versturen.

Wanneer kies ik voor DHL Europlus?

DHL Europlus is zoals eerder genoemd de zakelijke tak van DHL. Afleverpogingen zijn dus ook tijdens werktijden namelijk van 08:00 tot 18:00. Net zoals bij DHL FY zijn er 2 afleverpogingen. In tegenstelling tot DHL FY geldt dit ook voor België. Mislukken de afleverpogingen? Dan gaat het pakket retour afzender. De kosten hiervan zijn alleen een stuk hoger dan bij DHL FY, namelijk EUR 8,50 + verzendkosten.

Het is verstandig om te kiezen voor DHL Europlus wanneer je pakket naar een zakelijke klant gaat. Dit om te voorkomen dat een pakket waar je klant op zit te wachten pas in de avond geleverd wordt.

Ik verstuur naar B2B en naar B2C, wat nu?

Geen probleem. Je kunt paketten van beide netwerken bij een Parcelshop inleveren of meegeven met je DHL afhaal.

Maak je gebruik van een verzendplaform zoals Sendcloud of WMS zoals Picqer? Dan is het vaak via slimme regels mogelijk om de sofware de keuze voor DHLFY of Europlus te laten maken. Dit kan je doen door in te stellen: als veld Bedrijfsnaam is ingevuld, kies dan voor verzendmethode DHL Europlus. Helemaal sluitend zal dit niet werken, je hebt immers altijd klanten die het veld gebruiken om bijvoorbeeld aan te geven dat het voor Privè is.

Kies je voor een Europlus levering in een woonwijk? Let dan op dat hier mogelijk een toeslag voor gerekend kan worden van € 3,50. Dit omdat je niet de juiste aflevermethode hebt geselecteerd.

Wat is goedkoper?

Uit vergelijking van Boxstuff is gebleken dat DHLForYou doorgaans goedkoper is. Maar kijk verder dan alleen de transportkosten, kijk ook naar wat er bij jouw eindklant pas wat betreft levertijden en lever opties.

Versturen binnen Europa

Versturen in Europa middels DHL zal vaak via het zakelijke netwerk Europlus gaan. Naast DHLForYou & Europlus is er nog een ander netwerk voor particuliere zendingen binnen Europa, namelijk; Parcel Connect. Bij dit netwerk kan je kiezen voor levering van het pakket aan huis of bij een parcelshop. Bij het verzenden naar Belgie is DHLForYou wel mogelijk.