Folie kan van verschillende materialen gemaakt worden, denk hierbij aan metaal, kunstof of diverse soorten plastic. Wij Boxstuff gebruiken wij uitsluitend LDPE folie.

LDPE staat voor Lage Dichtheid PolyEtheen, in het engels Low-Density Polyethylene. Deze soort folie is voor het eerst geproduceerd in 1933 en wordt tot op de dag van vandaaag nog steeds gebruikt. Naast dat LDPE een vrij taaie en zachte kunstof is, is het ook waterafstotend. Daardoor is het perfect voor het verpakking van allerlei producten en goederen.

Dikte van de LDPE folie

Voor de dikte (en dus sterkte) van de folie wordt de eenhoud Micron gebruikt. 1 micron is een duizendste vna een millimeter, erg dun dus. Hoe hoger het aantal micron, hoe dikker en dus steviger de folie.

Voorbeeld en vergelijking: 20 micron is vergelijkbaar met een boterhamzakje en 50 micron is vergelijkbaar met een plastic tas uit een supermarkt.

De gripzakjes van Boxstuff maken wij enkel in 50 micron zodat jij zorgeloos je producten en goederen goed kan verpakking.

Doeleinde LDPE

De doeleinde van LDPE is eindeloos. Zo worden er bijvoorbeeld Kliko’s meegemaakt en nog vele andere producten. Bij Boxstuff maken wij van LDPE onderandere gripzakjes en wikkelfolie.