Apparaat compatibiliteit:

Folie kan van verschillende materialen gemaakt worden, denk hierbij aan metaal, kunstof of diverse soorten plastic. Wij Boxstuff gebruiken wij uitsluitend LDPE folie.

LDPE staat voor Lage Dichtheid PolyEtheen, in het engels Low-Density Polyethylene. Deze soort folie is voor het eerst geproduceerd in 1933 en wordt tot op de dag van vandaaag nog steeds gebruikt. Naast dat LDPE een vrij taaie en zachte kunstof is, is het ook waterafstotend. Daardoor is het perfect voor het verpakking van allerlei producten en goederen.

Dikte van de LDPE folie

Voor de dikte (en dus sterkte) van de folie wordt de eenhoud Micron gebruikt. 1 micron is een duizendste vna een millimeter, erg dun dus. Hoe hoger het aantal micron, hoe dikker en dus steviger de folie.

Voorbeeld en vergelijking: 20 micron is vergelijkbaar met een boterhamzakje en 50 micron is vergelijkbaar met een plastic tas uit een supermarkt.

De gripzakjes van Boxstuff maken wij enkel in 50 micron zodat jij zorgeloos je producten en goederen goed kan verpakking.

Doeleinde LDPE

De doeleinde van LDPE is eindeloos. Zo worden er bijvoorbeeld Kliko’s meegemaakt en nog vele andere producten. Bij Boxstuff maken wij van LDPE onderandere gripzakjes en wikkelfolie.

Hoe duurzaam is LDPE-folie?

LDPE-folie is niet alleen praktisch, maar ook een stap vooruit in milieubewustzijn. Wist je dat LDPE-folie uitstekend recyclebaar is? Dit betekent dat gebruikte folie, na inzameling, kan worden omgezet in nieuwe kunststofproducten. Dit proces vermindert afval en spaart grondstoffen, waardoor LDPE-folie een slimme keuze is voor een groenere toekomst.

Maar hoe verhoudt LDPE-folie zich tot andere materialen?

Laten we eens kijken. In vergelijking met materialen zoals PVC of PET, biedt LDPE een uitstekende balans tussen flexibiliteit, sterkte en kosten. LDPE-folie is zachter en buigzamer, wat het ideaal maakt voor toepassingen waar een beetje rek gewenst is. Terwijl PVC-folie steviger kan zijn, mist het de veelzijdigheid van LDPE in verschillende toepassingen. Bovendien is LDPE-folie in veel gevallen de meer betaalbare optie, waardoor het een populaire keuze is voor zowel kleine als grote ondernemingen.

Om goed te kunnen vergelijken hebben wij een gemakkelijke tabel opgesteld. Hiermee zijn de verschillende soorten gemakkelijk te vergelijken.


EigenschapLDPE-foliePVC-foliePET-folie
FlexibiliteitZeer flexibel, buigzaamMinder flexibel dan LDPEMinst flexibel
SterkteGemiddeld sterkSterker dan LDPEZeer sterk
KostenEconomischDuurder dan LDPEMeestal duurder
RecyclebaarheidGoed recyclebaarMinder gemakkelijk te recyclenGoed recyclebaar
ToepassingenVerpakkingen, landbouwStevige verpakkingen, medische productenDrankflessen, voedselverpakkingen
Milieu-impactLager bij recyclingHogere milieu-impactVariabel, afhankelijk van recycling

In ons streven naar duurzaamheid en kwaliteit kiezen we bij Boxstuff resoluut voor LDPE-folie. Niet alleen vanwege zijn praktische eigenschappen, maar ook omdat we geloven in producten die goed zijn voor zowel onze klanten als de planeet.