Apparaat compatibiliteit:
Hoe maak je een verzendlabel aan?

Een verzendlabel aanmaken is een erg essentieel onderdeel van het verzendproces. Het bevat belangrijke informatie over de afzender, ontvanger, het gewicht en de afmetingen van het pakket. Hierdoor kan de bezorger het pakket op tijd op het juiste adres bezorgen. Maar hoe maak je eigenlijk een verzendlabel aan?

In deze blog bespreken we de stappen die je moet volgen om een verzendlabel aan te maken.

  1. Kies een leverancier

Het eerste wat je moet doen is bepalen welk verzendbedrijf je wilt gebruiken om jouw pakket te verzenden. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder PostNL, DHL, UPS en FedEx. 

Kijk naar de verschillen tussen deze bedrijven en kies er uiteindelijk een die het beste bij jouw budget en behoeftes past. Zo is het handig om goed op te letten welke verschillen er per bedrijf zijn. Zo hanteert elk bedrijf verschillende informatie, sjablonen en indelingen per label.

  1. Maak een persoonlijk account aan

Maak een account aan bij jouw gekozen leverancier. Dit kan online worden gedaan via de website van het bedrijf of via de mobiele app. Het aanmaken van een account is een belangrijke stap bij het versturen van pakketten en post. Hier kun je jouw voorkeuren en informatie opslaan, zoals afleveradressen, betalingsinformatie en verzend voorkeuren. 

Dit zorgt voor een soepelere ervaring en bespaart tijd en moeite bij het invullen van verzendgegevens voor elke verzending.

  1. Voer jouw gegevens en voorkeuren in

Voer de verzendgegevens in, zoals de afzender en ontvanger adressen, het gewicht en de afmetingen van het pakket. Zorg ervoor dat de informatie klopt om te zorgen dat het pakket zonder problemen of moeilijkheden op het juiste adres aankomt.

  1. Print jouw eigen verzendlabel

Nadat je hebt betaald voor de verzending van jouw pakket, wordt jouw verzendlabel automatisch aangemaakt en kun je deze printen op verschillende manieren:

  • Op A4-stickervellen kun je het verzendlabel afdrukken als je geen labelprinter bezit.
  • Door middel van een labelprinter te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten met elk weer zijn voor en nadelen. Kijk dus goed welke printer jij gebruikt.

Nog geen labelprinter?

Het label bevat belangrijke informatie zoals de verzendadressen, tracking nummer en streepjescode. Zorg ervoor dat je het label op de juiste manier afdrukt en leesbaar op jouw pakket geplakt wordt.

Automatisering

Als jij meerdere pakketten op dagelijkse basis verkoopt, kan het veel tijd kosten om bij elk pakket online handmatig een label aan te maken. Een verzendtool is op dit gebied erg efficiënt en automatisch. Je kunt simpelweg een verzendtool koppelen aan jouw verkoopplatform om zo op een snelle en effectieve manier al jouw verzendlabels en informatie op een rijtje te hebben. 

Deze tool zal alle ontvangen orders automatisch doorzetten en alle klantinformatie opslaan zodat je het verzendlabel in een handomdraai kunt maken en uitprinten.