Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Breedte

Lengte

Kleur tape

Merk

Verpakkingstape

Wil je jouw producten stevig verpakken? Gebruik dan verpakkingstape hiermee zorg je ervoor dat jou dozen stevig verpakt zijn en er tijdens de verzending geen producten uit de doos geraken.

Lees meer
Filteren

Toont alle 4 resultaten

Sorteren op

Verpakkingstape kopen?

Wil je jouw producten stevig verpakken? Gebruik dan verpakkingstape hiermee zorg je ervoor dat jou dozen stevig verpakt zijn en er tijdens de verzending geen producten uit de doos geraken.

Er zijn verschillende soorten tape, Bij Boxstuff vind je Tesa tape en Boxstuff tape. De tape is enorm geschikt in combinatie met één van onze tapedispenser

Gebruik van verpakkingstape

Er zijn meerdere technieken om gebruik te maken van verpakkingstape, zoals handmatig of met een machine. Wanneer je het handmatig doet, is het belangrijk om niet lukraak tape te plakken. Zorg voor een solide bevestiging om ervoor te zorgen dat je zending veilig blijft. Voor lichtere dozen, plak je de tape simpelweg over de vouw. Start en eindig bij de zijranden. Bij een zwaardere inhoud moet je ook diagonaal tape aanbrengen. Voor de echt zware items, is het raadzaam om ook over de randen waar de flappen samenkomen te plakken. Op die manier waarborg je een stevige afsluiting.

Verschillende soorten verpakkingstape

PP verpakkingstape

PP verpakkingstape, gemaakt van polypropyleenfilm, is ideaal voor het sluiten van kartonnen dozen tot 20 kg.

Voor PP tape zijn er drie belijmingsopties beschikbaar: Acryl, Hotmelt en Solvent, die allemaal zorgen voor een sterke hechting. Een pluspunt: de tape rolt geluidsarm af en werkt het best in de snijrichting. Het is een betrouwbare en handige keuze voor verpakkingen.

PVC verpakkingstape

PVC tape, gemaakt van polyvinylchloride, is een andere populaire keuze.

PVC tape heeft een natuurlijke rubberlijm die zorgt voor een uitstekende kleefkracht. Dit maakt het niet alleen geschikt voor verpakkingstoepassingen, maar ook voor andere taken waar een sterke hechting nodig is.

Papieren verpakkingstape

Papieren tape, gemaakt van biologisch afbreekbaar papier, wordt steeds populairder vanwege zijn milieuvriendelijke voordelen. Zo kan het vaak direct met de doos worden gerecycled, wat het recyclingproces vereenvoudigt. Ondanks zijn natuurlijke basis biedt deze tape een verrassend sterke hechting, mede dankzij water-geactiveerde lijmen die bestand zijn tegen vocht. Dit maakt het ideaal voor verzendingen onder diverse weersomstandigheden. Esthetisch gezien geeft het pakketten een natuurlijke uitstraling en kan het worden bedrukt met bedrijfslogo’s of berichten. Hoewel het vele voordelen heeft, moet men weloverwogen kiezen tussen papieren tape en andere soorten, afhankelijk van de specifieke behoeften. Echter, voor diegenen die milieubewust zijn zonder kwaliteit op te offeren, is het een uitstekende keuze.

Waarschuwingstape

Waarschuwingstape voor het verzenden van kwetsbare producten is onmisbaar om de kans op beschadiging tijdens transport te minimaliseren. Deze tape, vaak voorzien van teksten zoals “Breekbaar”, “Fragile” of “Handle with Care”, maakt duidelijk aan de vervoerder en iedereen die met het pakket in aanraking komt, dat de inhoud speciale zorg vereist.

Dergelijke tapes zijn meestal felgekleurd, zoals rood of oranje, om ervoor te zorgen dat ze snel worden opgemerkt. Het heldere contrast van de tape tegen de kartonnen achtergrond van het pakket helpt om onmiddellijke aandacht te vestigen op de gevoelige aard van de zending.

Strappingtape

Bedrijven die met pallets werken, gebruiken vaak een specifieke tape om de bovenste producten veilig vast te maken voor vervoer. Deze tape is niet alleen perfect voor het stabiliseren van pallets, maar ook voor het samenvoegen van producten. Hoewel het zich niet goed aan andere oppervlakken hecht, kleeft het sterk aan zichzelf, waardoor producten onbeschadigd blijven. Gemaakt van polypropyleen met een speciale lijm, is deze tape stevig en laat het geen plakkerige resten achter.

Verschillende kleuren verpakkingstape

Verpakkingstape is niet alleen een praktisch hulpmiddel, maar kan ook dienen als een opvallend detail.

Verschillende kleuren tape voor verpakkingen bieden bedrijven en verzenders de mogelijkheid om hun pakketten te personaliseren of te categoriseren. Terwijl de traditionele bruine en transparante tapes vaak worden gekozen voor hun neutrale uitstraling, kunnen helderdere kleuren zoals rood, blauw of geel helpen bij het snel identificeren van specifieke zendingen of het benadrukken van speciale instructies. Daarnaast kunnen bedrijven gekleurde tape gebruiken die overeenkomt met hun merkkleuren, waardoor een extra laag branding aan hun pakketten wordt toegevoegd. Of het nu gaat om organisatie, branding of het simpelweg toevoegen van een vleugje kleur aan verpakkingen, gekleurde verpakkingstape biedt een veelzijdige optie voor een onderscheidende presentatie.

Voordelig tape bestellen?

Bestel nu alles voor je verpakkingen bij Boxstuff! Boxstuff is de specialist op het gebied van verzending. Wij leveren alle verpakkingsmaterialen! Bestel voor 17.00 en ontvang het morgen al in huis!

Heb je vragen? Stuur ons een mail naar klantenservice@boxstuff.nl !