Apparaat compatibiliteit:

Wat zijn Coex verzendzakken?

Coex verzendzakken zijn plastic zakken die gebruikt worden om verschillende soorten artikelen te verzenden. “Coex” staat voor “co-extrusie”, wat betekent dat de zakken uit meerdere lagen plastic bestaan die gelijktijdig geëxtrudeerd zijn en aan elkaar zijn gehecht. Hierdoor hebben de zakken een aantal eigenschappen die ze geschikt maken voor het verzenden van producten, zoals sterkte, waterdichtheid en bescherming tegen stof en vuil.

Waar worden deze verzendzakken voor gebruikt?

Doordat de verzendzakken van het sterke en waterdichte kunststof COEX gemaakt worden worden de zakken vaak gebruikt om bijvoorbeeld kleding in te versturen. Bij kleding heb je bijvoorbeeld geen breek gevaar en maakt het niet uit als het pakketje gebogen wordt. Naast deze praktische voordelen is het ook nog voordeliger in de aanschaf dan bijvoorbeeld verzenddozen of brievenbusdoosjes.

COEX materiaal

Coex is een type kunststof dat bestaat uit meerdere lagen. Het is een stevig en duurzaam materiaal dat geschikt is voor allerlei verschillende toepassingen, zoals verpakkingsmateriaal, billboards, en zelfs tuinslangen. Coex is ook bekend om zijn transparante eigenschappen, wat betekent dat het gemakkelijk doorzichtig is en daardoor geschikt is voor het verzenden van goederen waarbij de inhoud zichtbaar moet zijn, zoals bij douane-inspecties. Dit materiaal is vaak gekozen vanwege de combinatie van stevigheid, duurzaamheid en transparantie.

Verschillende formaten COEX zakken

Er zijn verschillende maten, soorten en kleuren op de markt. Bij Boxstuff leveren wij de verzendzakken op dit moment enkel in de kleur wit waarbij de binnenkant van de zak zwart is. De verzendzakken leveren wij in verschillende formaten zodat er altijd wel een verzendzak is welke perfect past voor jouw doeleinde. Opzoek naar een andere type, kleur of formaat? Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat mogelijk is!

Voordelen

Bescherming tegen water en vuil

Het voordeel van verzendzakken van COEX zijn dat de kunstof stevig is en een goede bescherming biedt tegen water of vuil. De zakken zullen bij normaal gebruik niet scheuren.

Recyclebaar

Zoals de naam als zegt worden de zakken gemaakt van de kunststof COEX. Dit materiaal heeft als voordeel dat het goed recyclebaar is en na gebruik weer eenvoudig ingezet kan worden. Dit draagt bij aan het behoudt van onze planeet.

Voordelig in aaschaf

Daarnaast zijn de verzendzakken voordelig in aanschaf. De aanschafprijs is velemalen lager dan bij verzendddozen.

Bedrukkingen

Het is mogelijk om de zakken te bedrukken met een logo, bedrijfsnaam of andere afbeelding of tekst. Dit kan handig zijn voor het onderscheiden van de verzendzakken van je bedrijf van die van andere bedrijven, of om een professionele uitstraling te geven aan je verzendingen

Nadelen

Sterkte

Afhankelijk van het type en de kwaliteit zijn de verzendzakken minder stevig dan verzenddozen. Het is daarom ook niet verstandig om zware of scherpe artikelen met de zakken te versturen.

Buigbaar

De zakken zijn eenvoudig in een andere vorm te buigen. Hierdoor kan mogelijk je product beschadigd bij de ontvanger aankomen. Goed om rekening mee te houden dus.

Wat zijn alternatieven voor de verzendzakken?

Voor kleding of andere onbreekbare items zijn de COEX verzendzakken een uitstekende keus. Maar bij Boxstuff hebben we ook nog andere opties om in te verzenden. De opties zijn bijvoorbeeld: Luchtkussen enveloppen, brievenbusdoosjes of verzenddozen.