Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

Afmetingen

Foliedikte

Merk

Wikkelfolie

Je kan de folie gebruiken voor het beschermen of inwikkelen van producten en pallets. Door het inwikkelen van een pallet stabiliseert hij de pallet tijdens de verzending. Daarnaast beschermt de wikkelfolie ook de pallet of producten tegen vuil en vocht.

Lees meer
Handwikkelfolie rekfolie – 50 cm x 300 meter – 20 micron – Transparant
Filteren

Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Online wikkelfolie bestellen?

Bij Boxstuff vind je een ruim aanbod in verpakkingsmaterialen waaronder wikkelfolie. Het word ook wel stretchfolie, palletfolie of rekfolie genoemd.

Wat is wikkelfolie?

Wikkel- of stretchfolie is een veelzijdige verpakkingsfolie die wordt gebruikt voor het veilig en efficiënt verpakken en transporteren van producten. Het wordt voornamelijk gebruikt in magazijnen, maar ook in de detailhandel en bij particulieren thuis.

Deze folie is verkrijgbaar in verschillende diktes en maten, afhankelijk van de toepassing en de grootte van de te verpakken producten. Het is gemaakt van een sterke, rekbare kunststof die de producten beschermt tegen stof, vocht en schade tijdens het transport.

Verder kan stretchfolie ook worden gebruikt voor het bundelen van producten en het beschermen van kwetsbare oppervlakken zoals bijvoorbeel het beschermen tegen krassen.

Verschillende soorten folie

Er zijn in hoofdlijnen drie typen wikkelfolie:

  1. Handwikkelfolie
  2. Machinewikkelfolie
  3. Bundelfolie of miniwikkelfolie

De eerste twee soorten worden handmatig aangebracht, terwijl de machinefolie bedoeld is voor gebruik in palletwikkelmachines.

Heb ik een dispenser nodig?

Als je dagelijks veel pallets, producten of dozen met onze folie inpakt, kan dit een uitdaging zijn. We raden daarom aan om een dispenser te gebruiken.

Bij Boxstuff hebben we een speciaal ontworpen wikkelfolie dispenser die het inpakproces aanzienlijk vergemakkelijkt. Deze tool is ontworpen om het gebruik van folie efficiënter en ergonomischer te maken. Met de dispenser van Boxstuff wordt het wikkelen van pallets, producten of dozen niet alleen sneller, maar ook comfortabeler, waardoor de kans op fysieke belasting vermindert.

Materiaal van de folie

Onze stretchfolie is gemaakt van een rekbare kunststof, polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP). Deze materialen zijn flexibel, duurzaam en lichtgewicht, wat ze geschikt maakt voor gebruik in de logistiek.

Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende diktes en maten, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen. De dikte van de folie bepaalt de sterkte van de folie en het niveau van bescherming dat het biedt aan de verpakte producten.

Welke foliedikte heb ik nodig?

De dikte van wikkelfolie wordt gemeten in micron. Eén micron staat gelijk aan een duizendste deel van een millimeter. Een dikkere folie betekent een hogere micronwaarde en dus een steviger materiaal. Om de keuze voor de juiste wikkelfolie nog gemakkelijker te maken hebben wij een eenvoudig overzicht gemaakt. Hierin kan je op een eenvoudige manier terugvinden welke dikte folie jij moet aanschaffen.

  • 15 micron

Sealfolie met een dikte van 15 micron raden wij aan bij zending tot 250 kilogram (kg).

  • 17 micron

Een dikte van 17 micron is aan te raden bij transporten die zwaarder zijn dan 250 kilogram (kg) maar niet zwaardeer zijn dan 400 kilogram (400 kg).

  • 20 micron

Voor transporten met een gewicht tot 650 kg raden wij een folie aan met een dikte van 20 micron. Dit is vooral aan te raden als de te vervoeren objecten onregelmatige vormen hebben.

  • 23 micron

Transport zwaarder dan 650 kg en ook onregelmatige vormen? Kies dan voor 23 micron! Deze is goed te gebruiken bij transporten tot 1000 kg.

  • 35 micron

Transporten zwaarder dan 1000 kg? Dan is de 35 micron jouw vriend. Naast dat deze een gewicht van maximaal 1000 kg op zijn plek houdt zorgt deze sealing ook voor bescherming tegen krassen.

Waarom gebruik maken van zwarte wikkelfolie?

Het gebruik van zwarte wikkelfolie kent meerdere voordelen.

Een van deze voordelen is dat het zicht op de inhoud van de verpakking belemmert, wat in sommige gevallen bijdraagt aan diefstalpreventie. Door deze eigenschap is het lastig om te bepalen wat er precies onder de folie zit, zoals bijvoorbeeld elektronische apparaten. Zwarte folie wordt daarom vaak ingezet bij zendingen waarbij discretie gewenst is.

Buiten de discretie om, biedt zwarte wikkelfolie ook bescherming tegen UV-straling. Dit kan voordelig zijn bij langdurige transporten, aangezien het verkleuring van producten kan verminderen. Hierdoor vervult de folie zowel een beschermende als functionele rol.

Hoeveel folie heb je nodig om een pallet te voorzien van folie?

Om een pallet volledig (met inbegrip van de boven- en onderzijde) te beschermen, is het aanbevolen om minstens drie lagen folie te gebruiken. Let erop dat de lagen elkaar met ongeveer 20 centimeter overlappen. Doorgaans resulteert dit in ongeveer 16 tot 18 wikkels rondom de palletlading.

Wikkelfolie direct uit voorraad leverbaar

Bij Boxstuff koop je verpakkingsfolie voor een scherpe prijs. We zorgen er altijd voor dat onze folies direct beschikbaar zijn in onze online winkel voor verpakkingsbenodigdheden. Wil je in één keer een flinke partij folie aanschaffen? Overleg dan even met een van onze specialisten. Voor nieuwe klanten heeft Boxstuff een speciale introductieaanbieding. Met de verpakkingsfolie van Boxstuff weet je zeker dat jouw zendingen veilig, vakkundig en in perfecte staat aankomen.