Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

Merk

Printsnelheid (metrisch)

Resolutie

Aansluiting

Labelprinters

Bij Boxstuff vind je een groot assortiment in labelprinters. De verschillende printers zijn ideaal voor het uitprinten van verschillende soorten etiketten. Elke maat, kleur en soort label kan worden uitgeprint met de juiste compatibele labelprinter.

De printers zijn eenvoudig te gebruiken en zijn beschikbaar met of zonder ethernet aansluiting. Er zijn enorm veel verschillende merken beschikbaar; dus voor elk doeleinde is er een printer te vinden!

Lees meer
Filteren

16 van 17 resultaten

Sorteren op
Pagina

Labelprinter kopen?

Labelprinters kopen? Opzoek naar een geschikte printer voor al je labels? Bij Boxstuff ben je aan het juiste adres.

Bij Boxstuff bieden we verschillende labelprinters zoals Dymo, Brother & Zebra. Om ervoor te kunnen zorgen dat jij direct optimaal gebruik kunt maken van je nieuwe labelprinter bieden wij deze ook in starters pakketten aan. Hierbij krijg je naast de labelprinter ook direct 10 verzendrollen waardoor je direct aan de slag kunt met het versturen van pakketten.

Verder verkoopt Boxstuff verschillende labelprinter accessoires die jouw print ervaring kunnen versoepelen of versnellen.

Wat is een labelprinter?

Een labelprinter, ook bekend als een etikettenprinter, is een gespecialiseerd apparaat voor het printen van labels, stickers, barcodes en andere soorten etiketten. Deze printers zijn zeer bruikbaar in diverse omgevingen, zoals thuis, op kantoor, in magazijnen, de logistieke sector en in winkels. Labelprinters bieden verschillende functies en toepassingen:

Label Productie

Ze zijn in staat om op maat gemaakte labels te printen met uiteenlopende informatie zoals productnamen, barcodes, prijsinformatie, data, en meer. Dit maakt ze ideaal voor het organiseren van items en identificatie van producten.

Barcodelabels

Vooral in retail en logistiek zijn labelprinters populair voor het afdrukken van barcodelabels, wat essentieel is voor productidentificatie en tracking.

Verzendlabels

In de wereld van e-commerce en verzendingsprocessen worden labelprinters ingezet voor het creëren van verzendlabels met details zoals ontvangersinformatie, gewicht, leveringsinstructies, en trackingnummers.

Adreslabels

Thuisgebruikers en kleine ondernemingen gebruiken labelprinters vaak voor het maken van adresetiketten voor enveloppen, uitnodigingen en pakketten.

Voorraadbeheer

In magazijnen en opslagfaciliteiten zijn labelprinters nuttig voor het beheer van voorraad door labels te printen voor opslagbakken en dozen.

Voedsel- en Dranketiketten

In de voedingsindustrie worden ze gebruikt voor het afdrukken van ingrediëntenlijsten, houdbaarheidsdata en voedingswaarde-informatie.

Labelprinters zijn beschikbaar in verschillende types, waaronder thermische printers die warmte gebruiken voor het afdrukken en inkjetprinters die inkt gebruiken. Ze variëren in grootte, afdrukkwaliteit en snelheid, aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Of u nu zoekt naar een labelprinter voor professioneel of persoonlijk gebruik, er is een breed scala aan opties beschikbaar om aan uw specifieke eisen te voldoen.

Voordelen van een labelprinter

Geen inkt benodigd

In tegenstelling tot een traditionele inkt of laserjet is er bij een labelprinter geen toner of cardridge nodig. Dit komt omdat een labelprinter thermisch print. Bij het thermisch printen wordt er gebruik gemaakt van warmte om een afdruk in dit geval op een verzendlabel te zetten.

Snelheid

Snelheid is cruciaal wanneer er veel pakketten verzonden dienen te worden. Doordat je in tegenstellen tot stickervellen geen printpositie hoeft te kiezen zul je veel sneller je (verzend)label kunnen afdrukken. Daarnaast print een labelprinter vele maler sneller dan een inkt of laser printer.

Minder foutgevoelig

Doordat je bij A4 stickervellen vaak 4 vellen per keer print kan het natuurlijk voorkomen dat de inpakker een verzendlabel door elkaar haalt waardoor er onnodige fouten kunnen ontstaan.

Gemakkelijk verschillende formaten labels printen

Met de Dymo 4XL kun je naast verzendlabels ook eenvoudig andere formaten labels printen. Zo kun je eenvoudig diverse zaken voorzien van een label. Naast diverse formaten labels zijn er ook diverse verschillende gekleurde labels beschikbaar.

Welke labelprinter past bij mij?

Een veel gevraagde vraag die wij als specialist binnen krijgen is: welke labelprinter is het meest geschikt voor mijn situatie? Bij het kiezen van de juiste labelprinter zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden of over na moet denken.

Hoe wordt de printer aangesloten?

Wanneer je een labelprinter overweegt aan te schaffen, is het van belangrijk om na te denken over de soorten aansluitingen die het apparaat ondersteunt. De aansluitingsmogelijkheden van de printer bepalen immers hoe en waar je deze kunt gebruiken en met welke apparaten je deze kunt verbinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende aansluitingsopties en waar je op moet letten:

USB

De meeste moderne labelprinters hebben een USB-aansluiting waarmee ze eenvoudig kunnen worden verbonden met desktops, laptops en soms zelfs mobiele apparaten. Het voordeel van USB is de universele compatibiliteit en snelle dataoverdracht.

Draadloos (Wi-Fi)

Een groeiend aantal labelprinters biedt draadloze connectiviteit aan. Dit betekent dat je vanaf elk apparaat in hetzelfde netwerk labels kunt afdrukken zonder fysieke kabels. Dit is met name handig voor grote kantoren of ruimtes waar meerdere gebruikers toegang nodig hebben tot dezelfde printer.

Bluetooth

Sommige labelprinters zijn uitgerust met Bluetooth-connectiviteit, wat vooral handig is voor directe verbinding met smartphones en tablets. Dit is een uitstekende optie voor situaties waarin snel labels geprint moeten worden vanaf mobiele apparaten zonder toegang tot een netwerk.

Seriële poorten

Hoewel ze steeds zeldzamer worden in de nieuwste modellen, zijn er labelprinters die nog steeds seriële poortaansluitingen bieden. Dit kan nodig zijn voor bepaalde oudere systemen of specifieke industriële toepassingen.

Ethernet (bedraad internet)

Voor grotere kantoren of professionele omgevingen waarbij de labelprinter in een vast netwerk moet worden opgenomen, kan een Ethernet-aansluiting ideaal zijn.

Bij het kiezen van een labelprinter is het dus belangrijk om rekening te houden met de omgeving en de apparaten waarmee je deze wilt gebruiken. Door de juiste aansluitingsopties te overwegen, zorg je ervoor dat je labelprinter compatibel is met jouw behoeften en dat je maximale flexibiliteit en efficiëntie in je labelprintprocessen bereikt.

Welke resolutie moeten de labels hebben?

De resolutie van een labelprinter wordt vaak uitgedrukt in DPI (dots per inch), wat in feite aangeeft hoeveel stippen de printer in een inch kan afdrukken. Een hogere DPI betekent dat de printer fijnere details kan weergeven, wat resulteert in scherpere en duidelijkere afdrukken. Hieronder worden enkele overwegingen en veelvoorkomende DPI-waarden voor labelprinters besproken:

203 DPI

Dit is een standaardresolutie voor veel instapmodel labelprinters. Hoewel het voldoende is voor eenvoudige labels waarbij tekst en eenvoudige afbeeldingen worden afgedrukt, kan het ontbreken aan scherpte wanneer je gedetailleerde afbeeldingen of kleine teksten wilt afdrukken.

300 DPI

Een printer met een resolutie van 300 DPI biedt een duidelijk scherpere afdruk dan een 203 DPI-model. Dit is ideaal voor labels die barcodes, QR-codes of gedetailleerde logo’s bevatten. Voor veel zakelijke toepassingen wordt 300 DPI als de standaard beschouwd.

600 DPI

Dit is een hoge resolutie die voornamelijk wordt gevonden in premium of gespecialiseerde labelprinters. Met 600 DPI kun je zeer gedetailleerde labels afdrukken. Het is bijzonder nuttig voor toepassingen waarbij kleine lettertypen, complexe afbeeldingen of technische illustraties nauwkeurig moeten worden weergegeven.

Bij het kiezen van de juiste DPI voor je labelprinter is het belangrijk om na te denken over het doel van je labels. Als je bijvoorbeeld alleen eenvoudige adreslabels afdrukt, is een resolutie van 203 DPI wellicht voldoende. Maar als je productlabels met barcodes, QR-codes of gedetailleerde logo’s wilt afdrukken, is een hogere resolutie zoals 300 DPI of 600 DPI aan te raden.

Tot slot is het ook de moeite waard om de kwaliteit en het type labelmateriaal te overwegen. Een hoge resolutie op laagwaardig labelmateriaal kan nog steeds resulteren in een onscherpe afdruk. Het is dus essentieel om zowel de printerresolutie als het labelmateriaal in overweging te nemen voor de beste resultaten.

Tip! Lees ons blog: Hoe moet je een labelprinter onderhouden?

Hoe snel moet de printer kunnen printen?

. Dit is natuurlijk heel verschillend bij het verzenden van verzendlabels heb je de Zebra GK420D of de Dymo 4XL nodig.

In een magazijn zal je doorgaans een Zebra labelprinter treffen. Print je naast verzendlabels ook andere formaten labels? Kies dan voor de Dymo 4XL labelprinter. Deze ondersteunt verschillende formaten labels.

Labelprinter online bestellen?

Ben je van plan om een labelprinter online te bestellen? Dan is Boxstuff dé plek om te zoeken. Boxstuff heeft een grote voorraad labelprinters beschikbaar. Niet alleen de printers zelf, maar ook de bijbehorende Dymo labels en Zebra labels, die compatibel zijn met deze printers, kun je bij ons vinden en bestellen.

Heb je hier advies over nodig? Neem gerust contact op via de chat of via klantenservice@boxstuff.nl