Apparaat compatibiliteit:
Filteren

Filter op prijs

Kleur

Afmetingen

Merk

Opvulmateriaal

Filteren

Enig resultaat

Sorteren op

Waarom opvulmateriaal bestellen?

Het gebruik van opvulmateriaal in een verpakking is cruciaal. Waarom? Hier is een simpele uitleg. Een kartonnen doos kent vaste afmetingen, maar producten zijn vaak kleiner dan de doos zelf. Dit leidt tot extra ruimte rondom het product. Als je deze ruimte niet opvult, bestaat het risico dat producten verschuiven tijdens het vervoer. Dit kan als gevolg hebben dat het product beschadigd aan komt bij de ontvanger.

Als producten verschuiven, neemt het risico op beschadiging toe. Daarom adviseren wij sterk het gebruik van opvulmateriaal in verpakkingen. Dit materiaal dient niet alleen als opvulling, maar absorbeert ook schokken. Hierdoor zijn producten beter beschermd tegen externe stoten. Door opvulmateriaal te gebruiken, toon je bovendien aan je klanten dat je hun producten zorgvuldig verpakt en verzendt.

Gebruik van opvulmateriaal

Opvulmateriaal is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Dit betekent dat het geschikt is voor verschillende toepassingen en soorten producten. Zo kan het worden gebruikt voor het verzenden van fragiele en breekbare items zoals glaswerk, keramiek, en elektronica. Het opvulmateriaal beschermt deze items tijdens het transport en voorkomt dat ze beschadigd raken.

Door de lege ruimte op te vullen, voorkomt het materiaal dat de inhoud van de doos verschuift en beschadigt tijdens het transport. Dit kan dus het risico op retourverzendingen verlagen wat dus weer gunstig is voor jouw bedrijf.

Verschillende soorten opvulmateriaal

Noppenfolie

Noppenfolie is uitstekend geschikt om artikelen te beschermen en te verpakken. Er zijn verschillen soorten noppenfolie rollen. Van bio noppenfolie naar normale noppenfolie. Noppenfolie is gemaakt van LDPE folie. Dit betekent ‘low density polyethylene’ Dit bestaat uit meerdere lagen folie waarvan de bovenste laag lucht bevat. Door de andere lagen folie kan de lucht hier niet uit.

Fixpaper

Naast de noppenfolie is er ook fixpaper opvulmateriaal. Dit zijn stroken met een afmeting van 40 x 10 cm. Doordat dit al in stroken word geleverd heb je het direct tot je beschikking en ben je dus niet lang bezig om je producten te verpakken.

Ben je opzoek naar ander opvulmateriaal? Boxstuff kan alle opvulmateriaal leveren! Alles is mogelijk! Neem gerust contact op met onze specialisten!