Apparaat compatibiliteit:

Als je op Amazon verkoopt of van plan bent dit te doen, heb je vast gehoord van ASIN’s. Deze unieke productidentificatie-codes zijn van fundamenteel belang voor zowel Amazon als de verkopers op het platform. Laten we eens dieper duiken in wat een Amazon ASIN is en waarom het zo essentieel is.

ASIN

ASIN staat voor “Amazon Standard Identification Number”. Het is een unieke code van 10 karakters toegewezen door Amazon of zijn partners om producten te identificeren. Voor boeken is een ASIN in feite gelijk aan het ISBN-nummer. Interessant is dat een ASIN alleen uniek is binnen een bepaalde Amazon Marketplace. Dit betekent dat hetzelfde product op verschillende Amazon marktplaatsen verschillende ASIN’s kan hebben.

Het belang van de Amazon ASIN

  1. Productcatalogus Structuur: De ASIN is de ruggengraat van de productcatalogus van Amazon. Het helpt bij het organiseren, volgen en beheren van de enorme hoeveelheid producten op het platform.
  2. Verbeterde Zoekervaring: Dankzij ASIN’s kunnen klanten geavanceerde zoekopties gebruiken, zoals verfijning tijdens specifieke zoekopdrachten. Wanneer klanten de ASIN of een deel van de productbeschrijving invoeren, worden de juiste producten altijd getoond.
  3. Voorraadbeheer: ASIN’s helpen verkopers hun voorraad bij te houden en te matchen met de juiste productvermeldingen.

Hoe vind je de ASIN van een product?

Hoewel de ASIN op de productpagina zelf kan worden gevonden, is de meest directe manier om deze te lokaliseren door naar de URL van een productpagina te kijken, specifiek na de productnaam en “dp/”. Daarnaast zijn er hulpmiddelen en software zoals “Synccentric” die je kunnen helpen bij het vinden en beheren van ASIN’s.

Waarom is het correct gebruik van ASIN’s zo belangrijk?

Het niet correct toepassen van ASIN’s kan leiden tot overtredingen van Amazon’s beleid. Dit kan resulteren in waarschuwingen en in ernstige gevallen in de opschorting van je verkopersaccount. Zorg er dus altijd voor dat je product en ASIN overeenkomen, vooral wanneer je een nieuwe productvermelding maakt of een bestaand product toevoegt.

Wil je meer weten over e-commerce of heb je nog meer vragen? Lees dan al onze artikelen over dit onderwerp op onze E-commerce Termen pagina!