Apparaat compatibiliteit:

Labelprinters spelen een belangrijke rol in heel veel magazijnen en winkels. Twee populaire modellen van het merk Zebra zijn de GK420d en de ZD421d. Beide printers hebben unieke functies en specificaties die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. In deze blog zullen we de vergelijking tussen de Zebra GK420d en ZD421d Labelprinter geven om te helpen bij het maken van een goede keuze tussen deze twee labelprinters.

Connectiviteit

De connectiviteit van een labelprinter is voor sommige mensen van groot belang. Het is belangrijk om te kijken welke opties beide printers bieden om een duidelijke vergelijking te maken. Dit zorgt ervoor dat jij de juiste printer kiest die altijd kan verbinden via de manier die jou het beste uitkomt.

ZD421d

Elke ZD421 wordt standaard geleverd met USB en USB Host, en biedt optionele Ethernet welke Serial en dual wireless radio bevatten met snelle 802.11ac Wi-Fi en Bluetooth 4.1. Het is mogelijk om vanaf elk Windows®, Android™ of iOS-apparaat te printen voor maximale toegankelijkheid. Krijg jouw ZD421 snel en eenvoudig aan de praat met Zebra’s mobiele app voor printerinstallatie via Bluetooth Low Energy (BLE).

GK420D

De GK420D printers wordt als standaard model geleverd met USB, maar zijn ook in een toegankelijkere optie beschikbaar door middel van ethernet. Deze modellen bieden de mogelijkheid om een interne Ethernet-verbinding van 10/100 te gebruiken. Met de Ethernet – 10/100 intern optie kan de Zebra GK420d printers naadloos worden geïnstaleerd in bestaande netwerken. Dit maakt het eenvoudiger om de printers te delen en vanaf verschillende apparaten te printen.

Afdrukkwaliteit en snelheid

Beide zebra labelprinters hebben veelal dezelfde statistieken als het aankomt op de snelheid en kwaliteit van het printen. Toch zijn er een aantal verschillen die tóch jouw mening kan veranderen.

GK420D ZD421D
Maximale resolutie 203 dpi/8 dots per mm 300 dpi/12 dots per mm
Opslag 4 MB flash: 8MB SDRAM; 3 MB beschikbaar niet-volatiel geheugen; 1,5 MB beschikbaar SDRAM 512 MB flash; 256 MB SDRAM; 64 MB beschikbaar niet-volatiel geheugen; 8 MB beschikbaar SDRAM.
Maximale snelheid 5 ips (127 mm/sec) 6 in./152 mm/sec (203 dpi) 4 in./102 mm/sec (300 dpi)
Label lengte Maximum: 39.0 in./991 mm, Minimum: 0.38 in./9.7 mm Maximum: 39.0 in./991 mm, Minimum: 0.25 in./6.4 mm
Firmware ZPL II; EPL; EPL 2; WEB VIEW; ALERT ZPL II; EPL 2; XML; ZBI; PDF Direct
Label dikte 0.003 in. (0.08 mm) min.; 0.0075 in. (0.19 mm) max. 0.003 in. (0.08 mm) min.; 0.0075 in. (0.19 mm) max.

Gebruikersinterface

De interface van beide printers variëren enorm; de ZD421d gebruikt een icon based display terwijl de GK420d minder maar toch fysieke knoppen heeft.

GK420D

De interface van de GK serie zit net wat anders in elkaar dan die van de opvolger. Zo heeft de printer maar twee fysieke knoppen; een aan- en uitknop en de knop die de printer beheerd. De aan/uit knop zit op de achterkant en is een RockerStyle switch. Met de knop op de voorkant kun je het printproces annuleren en pauzeren en een blanco label feeden.

ZD421D

De interface van de 400 serie is een icon based display; dit betekend dat de op de voorkant van de printer 5 iconen worden vertoond met elk hun eigen betekenis. Zo is er een icoon voor connectiviteit, pauze, de status van de printer, data ontvangst en media verbinding. Dit zorgt ervoor dat je altijd weet wat er gebeurd tijdens het printproces.

Printtechnologie

Beide printers maken maar gebruik van één soort printtechnologie: direct termisch. Deze methode wordt bij vrijwel alle Zebra labelprinters toegepast.

Bij direct thermisch printen wordt gebruikgemaakt van speciaal thermisch papier dat gevoelig is voor warmte. De printerkop, bestaande uit meerdere verwarmingselementen, wordt verwarmd op specifieke locaties om de gewenste afbeelding of tekst op het papier te krijgen. Wanneer de verwarmingselementen opwarmen, verandert het thermische papier van kleur, waardoor er afdrukken ontstaan.

Een van de belangrijkste voordelen van direct thermisch printen is de snelheid. Omdat er geen inktjetprinter of losse inkt nodig is, kunnen direct thermische printers afdrukken met hoge snelheid produceren. Dit maakt ze ideaal voor magazijnen waarbij een snelle en efficiënte afdruktijd belangrijk is, zoals in de detailhandel of logistiek.

Welke past het best bij jou?

Al met al zijn er een aantal verschillen die de printers onderscheiden. Zo is er duidelijk te zien dat de ZD421D de opvolger is van de GK420D; dit merk je niet alleen in snelheid en opslag maar ook in gebruiksvriendelijkheid. Als bedrijf zijnde zei Zebra het volgende:

In vergelijking is de ZD421D 30% krachtiger dan de ZD420-serie en 700% krachtiger dan de GK-serie. Hierdoor kunt u meer taken uitvoeren, meer operaties gelijktijdig uitvoeren, de beveiliging behouden en klaar zijn voor eventuele updates.

Als je dagelijks labels print en simpel en betrouwbaarheid wilt is de GK420D vrijwel de beste optie op de markt. Maar als je nét voor dat ene stukje meer kracht, opslag en updates wilt gaan is de ZD421D dé optie voor jou.