Apparaat compatibiliteit:

Als het gaat om het afdrukken van labels zoals bijvoorbeeld verzendlabels, zijn de Dymo 4XL en de Zebra GK420D twee populaire opties onder de verschillende labelprinters die momenteel beschikbaar zijn. Hoewel beide printers vergelijkbare functies hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de printers.

Beide printers printen zijn thermische labelprinters.

Waarom thermische printen?

Thermisch printen is een printtechnologie waarbij afdrukken worden gemaakt door warmte op thermisch papier of etiketten toe te passen. Als voordeel heeft dit dat er bij het afdrukken geen inkt nodig is waardoor je geen nieuwe toners of cartridges hoeft aan te schaffen. Dit werkt dus op lange termijn kostenbesparend.

Dymo 4XL

De Dymo 4XL is een thermische labelprinter die is ontworpen voor het afdrukken van verschillende etiketten tot 105,73 mm breed. Hierdoor is de Dymo printer in staat om verschillende formaten labels af te drukken wat de printer multifunctioneel maakt.

De Dymo 4XL heeft een hoge resolutie van 300 dpi (dots per inch), wat betekent dat het in staat is om scherpe en gedetailleerde afbeeldingen en teksten af te drukken. hoe hoger het aantal dpi, hoe scherper de print. Het printen in 300 dpi betekend wel dat het printen van een label langer duurt dan bijvoorbeeld de Zebra labelprinter. De LabelWriter 4XL print 88 milimeter label per seconde.

De ervaring van ons is helaas wel dat de Dymo 4XL gevoeliger kan zijn voor storingen en dat bij grootschalig gebruik de levensduur van de printkop snel kan afnemen. Daarnaast zijn de functionaliteiten rondom design software van Dymo beperkt.

Zebra GK420D

De Zebra GK420D is dé printer als het gaat om het afdrukken van verzendlabels. Het is niet voor niets dat je deze printer vaak tegenkomt in logistieke warehouses of webshops. De printer is namelijk een robuste printer die wel tegen een stootje kan. Daarnaast is de printer erg snel in het uitprinten van labels. De GK420D is namelijk in staat om 127 milimeter label per seconden af te drukken. Doordat de dpi van 203 print de GK420 in vergelijking met de 4XL minder scherp en gedetailleerd. 203dpi is uiteraard voldoende om scherp barcodes en adresgegevens af te drukken.

Printen vanaf meerdere locaties? De GK420D beschikt over een uitvoering met RJ45 Ethernetpoort. Hiermee kan je de printer eenvoudig op je netwerk deployen waardoor je vanaf verschillende werkplekken op deze printer kunt printen.

Installatie van de GK420D is in vergelijking met de 4XL een stukje lastiger. Is de software en de printer eenmaal geinstalleerd dan is er een hoop mogelijk.

Bij het printen van verzendlabels is de Zebra GK420D voordeliger dan de Dymo 4XL. Dit omdat de compatibele rollen voor Zebra gemiddeld 40% goedkoper zijn dan de compatibele labels voor Dymo.

Welke printer is geschikt voor mijn situatie?

Print je regelmatig (verzend)labels grote kans dat een thermische printer voordelig is op de langere termijn. Print je minder dan 10 verzendlabels op een dag en wil je flexibel kunnen wisselen tussen verschillende soorten maten labels, kies dan voor de Dymo LabelWriter 4XL. Wil je veel en snel verzendlabels kunnen afdrukken en is betrouwbaarheid belangrijk? Kies dan voor de Zebra GK420.