Apparaat compatibiliteit:

Wanneer je regelmatig is verstuurd dan weet je dat het versturen via brievenbuspost gemakkelijk en voordelig is. Maar wat zijn de grenzen van brievenbuspakketten? Dit is goed om te weten om ongewenste verrassingen voor jou en je klant te voorkomen.

Afmetingen en gewicht

Een brievenbuspakketje mag niet te groot, maar ook niet te klein zijn.

Het minimale grootte van een pakket is 14x16cm en de maximale grootte van een brievenbuspakketje is 38×26,5×3,2 cm.

Naast de minimale en maximale afmetingen van een brievenbuspakketje mag het pakket ook niet te zwaar zijn. Het maximale gewicht van een brievenbuspakketje is 2 kg. Dit is het gewicht van het hele pakketje, dus niet enkel de inhoud.

Welke vervoerders bieden brievenbuspakketjes aan?

Niet elke vervoerder biedt (standaard) zegels aan voor brievenbuspakketjes. DHL & PostNL doen dit wel. Je kunt rechtstreek via de vervoerder een contract afsluiten en zo gaan versturen. Ook is het mogelijk om via een tussenpartij te verzenden met brievenbuspakketjes.

DPD biedt de optie ook aan, maar dan heb je rechtstreeks een contract bij DPD nodig voor deze optie.

Hoe verstuur je een brievenbuspakketje?

Het verzenden is geen hogere wiskunde. Net zoals bij reguliere pakketten is het van belang om het pakketje goed te verpakken. Je wilt natuurlijk niet dat de inhoud gebroken of beschadigd bij de ontvanger aankomt.

Voor de verzending zou je kunnen kiezen voor een brievenbusdoosje of voor luchtkussen enveloppen. Via je vervoerder of tussenpartij maak je vervolgens eenvoudig een verzendlabel aan.

Brievenbuspakketten naar Belgie

Pakketten versturen naar Belgie is helaas een stuk duurder dan het versturen binnen Nederland. Best logisch ook, het pakketje moet een veel grotere afstand afleggen. Wanneer je veel kleine pakketjes verstuurd zou het mogelijk interessant zijn om brievenbuspakketten naar Belgie te versturen, het is immers een stuk voordeliger.

Helaas is het doorgaans niet mogelijk om via de vervoerders ook brievenbuspakketten tegen een gunstig tarief naar Belgie te versturen. Via sommige tussenpartijen als Sendcloud is het wel mogelijk om via DHL brievenbuspost naar Belgie te versturen tegen een gunstig tarief. Zo zou het zo maar kunnen zijn dat nog maar 6 euro betaald voor een pakketje in plaats van 8 euro. Dit is wel afhankelijk van je contract met de vervoerder.