Apparaat compatibiliteit:

Als jij haast hebt bij het verzenden van jouw pakketje is het een optie om jou verzending te versturen via Express delivery. Het is een erg makkelijk proces om ervoor te zorgen dat jouw pakketje zo snel mogelijk op de deurmat beland. Er zijn wel een aantal factoren die in overwogen moeten worden om ervoor te zorgen dat al jou verzend eisen worden vervuld. In dit blog vergelijken wij verschillende verzenddiensten en hun express delivery mogelijkheden.

DHL Express Delivery

DHL Express staat bekend om zijn wereldwijde snelheid en betrouwbaarheid. Ze bieden express leveringsopties naar meer dan 220 landen wereldwijd. Met DHL Express kun je kiezen uit verschillende diensten, zoals DHL Express Worldwide en DHL Express 12:00, die levering voor 12:00 uur op de volgende werkdag garandeert. DHL heeft ook uitgebreide online trackingopties, zodat je de voortgang van je zending kunt volgen.

Daarnaast is de verzending van DHL erg duurzaam door DHL Express’ GoGreen Plus, zo verminder je CO²-uitstoot tijdens luchttransport, terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

DHL Express

FedEx Express

FedEx Express is een andere wereldwijde speler op het gebied van express levering. Ze bieden services zoals FedEx International Priority, dat snelle levering binnen 1-3 werkdagen biedt, afhankelijk van de bestemming. FedEx staat bekend om zijn uitgebreide netwerk, waardoor het een goede keuze is voor internationale verzendingen.

Verder krijg je na jouw verzending direct alles te weten over de douane info, BTW en invoerrechten en aangepaste tracking zodat jij écht weet wat er met jou pakketje gebeurd.

FedEx Express

UPS Express

UPS Express is een grote naam in de wereld van verzenddiensten, bekend om zijn uitgebreide express leveringsopties. Of je nu een zakelijke klant bent of een individuele verzender, UPS biedt flexibele oplossingen die aan je behoeften voldoen. Met diensten zoals UPS Worldwide Express en UPS Express Saver, kun je kiezen voor vroege ochtendleveringen, eind van de dag bezorging of zelfs leveringen op zaterdag.

Naast alle flexibele opties kun je zelfs een ophaal moment inplannen zodat er op de tijd die door jou is aangegeven een UPS bezorger voor de deur staat om jouw pakket op te halen.

UPS Express

PostNL Express

In Nederland is PostNL een veelgebruikte verzendoptie. Ze bieden express levering met diensten zoals PostNL Pakketten, waarbij je pakketten de volgende dag kunnen worden bezorgd, inclusief op zaterdag. PostNL heeft ook een uitgebreid netwerk van afhaalpunten, wat handig kan zijn als je niet thuis bent om je pakket in ontvangst te nemen.

Daarnaast verzend PostNL kostbare pakketten veilig en zorgen voor een handtekening of id-check bij ontvangst als het pakket van grote waarde is voor jou.

PostNL Express

DPD Express Delivery

DPD is een andere speler in de verzendindustrie, vooral in Europa. Ze bieden express leveringsopties met services zoals DPD Express, waarmee je pakketten snel kunt laten bezorgen binnen Europa. DPD staat bekend om zijn milieuvriendelijke initiatieven, zoals CO2-neutrale bezorging.

Bij DPD weet je zeker dat je aankunt op hun goed klantenservice; na een verzending kan je altijd terecht bij een aparte helpdesk. Verder kun je bij de verzendplanner jouw verzending tot op het uur inplannen zodat jij altijd de baas blijft over jouw verzending.

DPD Express

TNT Express

TNT Express, nu een onderdeel van FedEx, biedt wereldwijde express leveringsopties. Ze zijn gespecialiseerd in internationale verzendingen en bieden services zoals TNT Express International en TNT Economy Express. Met hun uitgebreide netwerk kunnen ze pakketten snel over de hele wereld bezorgen.

Importeer of exporteer zendingen in enkele stappen met myTNT2 en volg al jouw pakketten via de TNT-app zodat je alles direct te zien krijgt over jouw verzending.

TNT Express

Pakketten inleveren

Weet je niet goed waar je jouw pakket kan inleveren of hoe dat precies werkt? Lees hier verder: ‘Waar kan ik pakketten inleveren?

Jouw overweging

Het kiezen van de juiste express leveringsservice hangt af van verschillende factoren, waaronder de bestemming, de gewenste levertijd, de grootte en het gewicht van het pakket, en natuurlijk je budget. Elk van de bovengenoemde verzenddiensten heeft zijn eigen sterke punten en specialisaties, dus het is belangrijk om je opties te overwegen en de dienst te kiezen die het beste bij je behoeften past.

Voordat je een express leveringsservice selecteert, is het ook handig om de tarieven en leveringsvoorwaarden te vergelijken. Sommige diensten bieden mogelijk kortingen voor regelmatige verzenders of speciale tarieven voor bepaalde bestemmingen.