Apparaat compatibiliteit:

Efficient werken

In je magazijn wil je natuurlijk zo efficient mogelijk werken. Een inpaktafel of pakstation is hier een groot onderdeel van. Hier worden vaak alle inkomende orders en uitgaande orders natuurlijk verwerkt. Het is daarom erg belangrijk om de zaken rond en op je inpaktafel goed op order te hebben. In dit blog vertellen we hoe je een efficiente inpakstation kunt inrichten en waar je op moet letten.

Welke hardware heb je nodig

Computer

Wij raden aan om gebruik te maken van een vast PC per werkplek en niet om met een laptop te werken. Daarnaast is het goed om elk jaar een moment te nemen om de PC van binnen en buiten goed te reinigen. Zo gaat deze langer mee en voorkom je de kans op verstoringen.

Om lekker te kunnen inpakken raden wij minstens het volgende aan:

  • Intel Core i3 of i5 processor
  • 4GB aan RAM / werkgeheugen
  • Een bekabelde internet verbinding
  • Windows 10 of 11

Ook raden wij het af om USB hubs te gebruiken. Deze kunnen mogelijk een storing veroorzaken.

Barcode scanner

Door gebruik te maken van een barcode scanner zul je sneller fouten in het verzendproces voorkomen. Een barcode scanner kan daarom niet ontbreken op de inpaktafel.

Aan jou de keuze om te kiezen tussen een draadloze scanner of voor een scanner met draad. Daarnaast zijn er ook nog diverse type barcode scanners. Je kunt kieze voor een handscanner of voor een staande scanner. De laatste herken je misschien wel van de super markt. Ideaal als je kleine producten moet scannen.

Staande Zebra barcode scanner in actie

A4 printer

Voor het printen van je pakbonnen is het verstandig om binnen handbereik een A4 printer neer te zetten. Ook wanneer je geen pakbonnen print het kan handig zijn om deze printer te installeren. Hierdoor hoef je nooit ver te lopen wanneer je een inruimlijst of andere lijst wilt uitprinten bij je pickstation.

Print je veel? Kies dan voor een laserprinter. Deze werkt sneller en is goedkoper dan een inktjet. Sluit de printer aan via USB of met bedraad internet en niet via WiFi.

A6 printer – labelprinter

Wanneer je gebruik maakt van stickervellen is dit natuurlijk optioneel en is een A4 printer zoals hierboven genoemd benodigd. Echter raden wij het wel aan dat wanneer je meer dan 30 pakketjes per dag verstuurd een labelprinter verstandig kan zijn. Een labelprinter voorkomt namelijk fouten, is sneller en ook nog goedkoper omdat deze thermisch printen en hierdoor geen inkt verbruikt.

Wanneer je gebruik maakt van een Zebra labelprinter dan zou je ervoor kunnen kiezen om optioneel nog een Dymo 4XL bij de pickstation te plaatsen. Met deze printer kun je diverse formaten labels printen voor bijvoorbeeld je stellingen of voor BSKU labels.

Verstandig om naast je labelprinter een extra Zebra labelrol neer te zetten. Wanneer je labels op zijn kan je snel verwisselen en weer snel door met inpakken!

Waar moet een inpaktafel aan voldoen?

Ergenomie

Het is inmiddels wel bekend dat ergenomisch werken erg belangrijk is. Zeker bij de inpakkers is dit van groot belang, deze moeten namelijk de gehele dag staan. Er zijn diverse inpaktafels op de markt welke voorzien elektrisch of met de hand te verstellen zijn in de hoogte. Ideaal want je inpakmedewerkers zijn uiteraard niet allemaal even lang.

Naast het instellen van de hoogte van de tafel, geld dit ook voor de monitor van de PC. Zeker wanneer je een hele dag hebt ingepakt kan je last krijgen van je schouders of nek wanneer de monitor zich niet op ooghoogte hangt.

Inpakmateriaal

Om efficient te kunnen werken is naast goede hardware het ook handig om inpakmateriaal zo dichtmogelijk bij de inpaktafels te leggen. Bij veel inpaktafels is het mogelijk om brievenbusdoosjes of andere verzendboven in volgorde van maat boven op de inpaktafel te leggen.

Voor opvulmaterialen zijn er ook diverse oplossingen op de markt beschikbaar.

Opgeruimd staat netjes

Zorg dat alles op en om je pakstation een vaste plaats heeft. Zo hoeft er niet gezocht te worden naar materiaal of doosjes en kan er zo efficient en productief mogelijk gewerkt worden.

Rommel op de inpaktafel is uiteraard ook niet wenselijk. Zorg er daarom voor dat na elke dienst of dag de paktafel weer netjes wordt gemaakt zodat de volgende dag je weer fris kunt beginnen.

Er is niets zo vervelend als het misgrijpen van materialen. Vul daarom na de dag je inpaktafel weer aan met verzendmaterialen. Zo signaleer je vaak optijd of je nog genoeg hebt en kom je hier niet op het laatste moment achter.

Inpaktafel
Inpaktafel met inpak- en verzendmaterialen

Dynamische werkomgeving

De logistieke branch staat altijd in beweging. Elke dag veranderen de processen naar een nieuw niveau van optimalisatie. Zorg ervoor dat je beschikt over een modulaire tafel die je gemakkelijk kunt aanpassen zodra er ook een proces verandert. Zo kun je eenvoudig een legbord bijplaasten, of houders installeren.

Past niet alles op de inpaktafel?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je dermate verschillende inpakmaterialen nodig hebt dat dit allemaal niet meer past op de inpaktafel. Kies er dan voor om op een centrale plek een trolley neer te zetten waar je gemakkelijk kartonnendozen op kwijt kunt.

Aantal inpaktafels

Het verschilt natuurlijk per situatie hoeveel inpakstations je nodig hebt. Wij raden het altijd af om met met meer dan 1 inpakker achter 1 tafel te werken. Dit is namelijk erg foutgevoelig. Er kunnen zo makkelijk labels of producten door elkaar heen raken en er kunnen zo fouten ontstaan.

Merk je dat je vaak even bij iemand achter de tafel moet aanschuiven om in te pakken of om een order in te boeken? Dan raden wij aan om een extra inpaktafel aan te schaffen.

Boxstuff E-commerce Termen

Wil je meer weten over e-commerce of heb je nog meer vragen? Lees dan al onze artikelen over dit onderwerp op onze E-commerce Termen pagina!