Apparaat compatibiliteit:

Heb je een webwinkel en verzend je veel pakketten? Neem dan deze vier tips even door. Ze helpen je jouw verzendproces te optimaliseren.

De juiste vervoerder

De meest gebruikte vervoerders zijn DHL, DPD & PostNL, maar welke past bij jouw webshop?Daarvoor moet je gewoon even de voordelen en voorwaarden vergelijken.Heb je een paar bestellingen per dag, lever je pakketjes dan zelf aan bij een parcelshop. Wees praktisch en kijk welke voor jou makkelijk en snel bereikbaar is. Meer dan vijf pakketten per dag? Laat ze ophalen. Bij DHL is dat gratis vanaf 5 stuks, bij DPD vanaf 1 pakket.

Koppel je shop aan een verzendplatform

Je verzendproces echt optimaliseren? Koppel je webshop aan een verzendplatform. Komt er een bestelling binnen, dan worden de adresgegevens direct doorgestuurd naar het verzendplatform en print jij à la minute een label uit. Dit voorkomt typefouten in het adres en werkt sneller. Het platform geeft ook inzicht in (de status) van al je zendingen. Omdat een verzendplatform groot inkoopt bij vervoerders, bespaar je op kosten. Een paar voorbeelden: Sendcloud, KeenDelivery, Myparcel en ShopsUnited.

Wees duidelijk over bezorgtijden

‘Vandaag besteld, morgen in huis’ klinkt aantrekkelijk voor klanten, maar je moet het wel waarmaken. Het is dan ook verstandig om specifieker te zijn en bijvoorbeeld te communiceren: voor 17.00 uur besteld, morgen in huis. Zorg voor voldoende tijdmarge zodat jij je belofte echt waarmaakt. Onnodige klantvragen komen altijd ongelegen dus probeer ze te voorkomen.

Verpak efficiënt én aantrekkelijk

Voor je klant is de binnenkomst van een pakje vaak een leuk moment, alsof ze een cadeautje krijgen. De verpakking mag er dan ook best goed uitzien. Dozen in eigen huisstijl zijn kostbaar, maar met gepersonaliseerde tape van Boxstuff geen je jouw bestellingen toch een personal touch. Zorg er natuurlijk voor dat de ruimte tussen doos en product niet te groot is en vul op met (duurzaam!) opvulmateriaal.

Hulp nodig?

Heb je vragen of zou je even willen sparen? Neem contact op met onze klantenservice. Ons team met specialisten staat klaar om je te helpen of je van advies te voorzien.