Apparaat compatibiliteit:

Een goede rol tape is essentieel als je iets wilt inpakken. Gelukkig zijn er heel veel soorten tape, maar welke heb je nou nodig? Boxstuff presenteert: de zes meest gebruikte soorten tape.

  1. Transparante tape – waarschijnlijk de meest gebruikte en basic tape. Dit is dan wel een standaard tape, maar laat je niet bedriegen. Deze tape heeft een ontzettend sterke kleefkracht. Daarnaast is het transparante tape, dat betekent dat je er doorheen kan kijken, wat weer handig is voor controles etc. Transparante tape is beschikbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De tape is makkelijk aan te brengen en makkelijk te verwijderen, plus de tape laat geen residu achter! De tape heeft een goeie weerstand tegen verschillende soorten temperaturen, dus verzendingen zijn geschikt voor elk klimaat.
  1. Gekleurde tape – deze tape is uniek wegens de visuele afscheiding. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om bepaalde producten te identificeren. En dat draagt weer bij aan de structuur in bijvoorbeeld een magazijn. Uiteraard kan deze tape ook op een tape dispenser gebruikt worden.
  1. Bedrukte tape – een tape die kan komen in drie vormen: papier, PVC (polyvinylchloride) en PP (polypropyleen). Daarnaast kan de tape bedrukt worden met tekst, maar zelfs ook met afbeeldingen! Zodra de tape eenmaal bedrukt is, is het eenvoudig te gebruiken, net zoals elke andere soort tape.
  1. Markeringstape – een tape standaard bedrukt met een unieke print erop. De tape kan gebruikt worden in verschillende situaties. Denk aan lijnmarkeringen, vloermarkeringen, veiligheidsmarkeringen, nooduitgangen en andere gevarenzones.
  1. Papieren tape – een zeer relevante tape tegenwoordig. De papieren tape is namelijk biologisch afbreekbaar, dat betekent dat het milieuvriendelijker is dan de gemiddelde tape. En omdat hedendaagse bedrijven hun ecologische voetafdruk zo veel mogelijk willen verkleinen, is deze tape zeer gewild. Dat is nog niet eens alles, deze tape verkleurt ook niet terwijl andere soorten tape dat wel doen. Het is makkelijk te snijden aangezien het van wat zachter materiaal is gemaakt. Andere soorten tape worden over het algemeen ook vaak gebruikt voor kartonnen dozen en verpakkingen, terwijl de papieren tape niet alleen dat kan doen, maar kan ook gebruikt worden om kapotte documenten te repareren, notities vast te maken of het afsluiten van enveloppen. Deze tape is uiteraard ook goed geschikt om bedrukt te worden.
  1. Waarschuwingstape – wederom een handige tape die vaak gebruikt wordt om specifieke dingen of gebieden aan te geven. De meest gebruikte functie van deze tape is om standaard breekbare inhoud aan te geven. Elke doos met breekbare verpakking wordt standaard vast getapet met waarschuwingstape. Ook worden potentiële gevaar situaties aangegeven met deze tape. Een aantal situaties waar je deze tape terug kan vinden: gebieden waar elektriciteitsdraden of gasleidingen lopen, gebieden waar gevaarlijke stoffen of chemicaliën zich bevinden, gebieden die als privé worden beschouwd, gebieden die waarschuwen voor potentiële gevaren zoals brand, explosies of biologische agentia of het afbakenen van gebieden waar alleen specifieke personen of personeel toegang tot hebben.

Uiteraard zijn al deze soorten makkelijk te hanteren en stuk voor stuk compatibel met een tape dispenser. Ze zijn allemaal erg makkelijk te vinden online, én in jouw lokale boekenwinkel! Heb je nou nog vragen? Stuur gerust een berichtje!