Apparaat compatibiliteit:

Een vraag die vaak aan ons wordt is: Wat is beter; versturen met luchtkussen enveloppen of met brievenbusdoosjes? Voor ons is deze vraag lastig te beantwoorden want dit hangt af van een aantal variabelen. In dit blog nemen wij je mee in de variabelen en hoop ik dat je na het lezen een keuze kunt maken welke verpakking voor jou het beste is.

Type producten

Als je kiest voor de enveloppen, dan is het verstandig om er rekening te houden dat vervoerders voor het gemak de envelop dubbelvouwen. Hierdoor kan je product wat je verstuurd beschadigen. Het is dus verstandig om voor de keuze goed te kijken naar wat voor product je verkoopt en of deze kwetsbaar is in een luchtkussen envelop. Er zit een noppenfolie laagje in de envelop, maar deze kan uiteraard niet alle klappen tijdens het transport opvangen.

Prijsverschil

Gemiddeld genomen is een luchtkussen evenlop voordeliger dan een doosje. Uiteraard is dit afhankelijk van de staffel, maar wel goed om rekening mee te houden en eventueel mee te nemen in je productmarge.

Snelheid

Verstuur je veel pakketten? Dan is het niet nieuw dat snelheid en efficientie binnen het magazijn een belangerijke factor is. Zeker wanneer het druk is wil je zoveel mogelijk bestellingen versturen en is het vaak een race tegen de klok tot je afhaal van je vervoerder komt.

Het inpakken van je product in een bubbel envelop is een stuk sneller dan wanneer je dit doet met een brievenbusdoosje. In tegenstelling tot een bubbeltjes envelop moet een brievenbusdoosje nog gevouwen worden wat (zelfs wanneer je ervaren bent) “lang” kan duren.

Intern hebben wij een meting gehouden om erachter te komen wat het tijdsverschil kan zijn. Een product inpakken met een bubbel envelop duurt gemiddeld 2,85 seconden. Het vouwen van het doosje en inpakken van het product met een brievenbusdoosje duurt gemiddeld 6,35 seconden, een verschil van 3,5 seconden.

Gewicht

Tussen een brievenbusdoosje of een luchtkussen envelop zit een aanzienlijk verschil in gewicht. Verstuur je producten doormiddel van digitale postzegels? Dan zou het zo maar kunnen zijn dat een brievenbusdoosje het verschil kan maken waardoor je een staffel hoger uitvalt. Gemakkelijk digitale postzegels aanschaffen? Gebruik dan MyParcel!

Wanneer je gebruik maakt van de brievenbuspost pakketzegels van DHL, DPD of PostNL maakt dit dus niet of weinig uit. Let er wel op dat een brievenbuspakketje doorgaans niet zwaarder mag zijn dan 2 kg.

Kleuren

Zowel de doosjes als de enveloppen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bedrukking

Het is mogelijk om brievenbusdoosjes compleet te personaliseren met je eigen huisstijl en logo. Zo maak je de klantbeleving nog beter. Ook de binnenkant van de doosjes is te bedrukken waardoor je op speelse wijze andere producten of diensten kan promoten, of bijvoorbeeld kunt vragen om een review.