Apparaat compatibiliteit:
PostNL labels

PostNL is een van de grootste post- en pakketbezorgers in Nederland. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van verzendpunten en bezorgers die dagelijks duizenden pakketten bezorgen. Een belangrijk onderdeel van het verzendproces is het gebruik van verzendlabels. In deze blog bespreken we waarom het gebruik van verzendlabels voor PostNL een goede keuze is en wat de voordelen zijn.

Wat zijn verzendlabels?

Verzendlabels zijn etiketten die worden gebruikt om pakketten en brievenbuspost te identificeren en te verwerken. Ze bevatten informatie zoals het adres van de ontvanger, het verzendadres, de naam van de afzender en andere relevante informatie. Deze labels worden gebruikt door postbezorgers en pakketdiensten om de verzendingen te sorteren en te bezorgen.

Waarom verzendlabels gebruiken voor PostNL?

Het gebruik van verzendlabels voor PostNL biedt verschillende voordelen voor zowel de verzender als de ontvanger. Hieronder staan enkele belangrijke redenen om verzendlabels te gebruiken voor PostNL:

  • Snellere verwerking: Door het gebruik van verzendlabels kan PostNL pakketten en poststukken sneller verwerken. De barcode op het label bevat alle informatie over de verzending, waardoor het sorteren en bezorgen van de pakketten en poststukken veel effici├źnter verloopt.
  • Minder fouten: Verzendlabels zorgen voor een betere kwaliteit van de gegevens, waardoor het risico op fouten wordt verminderd. Dit komt doordat alle informatie over de verzending op het label staat, wat de kans op fouten bij het overnemen van gegevens verkleint.
  • Makkelijk te volgen: Verzendlabels maken het voor zowel de verzender als de ontvanger gemakkelijk om de verzending te volgen. De barcode op het label wordt gescand bij elke stap in het verzendproces, waardoor het mogelijk is om de verzending online te volgen.
  • Kostenbesparend: Door het gebruik van verzendlabels kunnen kosten worden bespaard. PostNL biedt namelijk korting op pakketten die zijn voorzien van een verzendlabel.
Hoe maak ik een verzendlabel voor PostNL?

Het maken van een verzendlabel voor PostNL is gemakkelijk. Er zijn verschillende manieren om een verzendlabel te maken:

  1. Via de website van PostNL: Op de website van PostNL kan een verzendlabel eenvoudig worden aangemaakt. Hierbij moet de informatie over de verzending worden ingevuld, waarna het verzendlabel kan worden gedownload en uitgeprint.
  1. Via een verzendtool: Er zijn diverse verzendtools beschikbaar waarmee verzendlabels kunnen worden gemaakt. Deze tools zijn gekoppeld aan PostNL, waardoor de verzendlabels direct kunnen worden gemaakt, geprint en verzonden.
  1. Door het aanschaffen van een softwarepakket: Voor bedrijven die regelmatig pakketten verzenden, kan het handig zijn om gebruik te maken van een softwarepakket dat het proces van het maken van verzendlabels automatiseert.