Apparaat compatibiliteit:

Wat heb je nodig om een pakket te versturen? Je wilt een eigen webshop starten? En je wilt weten hoe je het slimst en efficiënt je pakket gaat versturen?

We horen het vaak voorbijkomen een startende webshop krijgt de eerste bestelling binnen, yes! Maar dan, schieten ze in de stress.

Hoe gaan we het pakket nu versturen?

De belangrijkste dingen je nodig hebt sommen we even voor je op:

  1. Een verpakking (geen vuilniszak)
  2. Opvulmateriaal
  3. Verpakkingstape (Eventueel Tapedispenser)
  4. Verzendlabel

Verpakking

Als eerste heb je natuurlijk een verpakking nodig, zonder verpakking kun je het product onmogelijk versturen.

Maar er zijn heel veel verschillende verpakkingen, het is goed om verpakkingen te kiezen die bij je passen.

Maak jij zelf gemaakt sieraden dan kun je gebruik maken van luchtkussen enveloppen. Voor kleding word er vaak gebruikt gemaakt van verzendzakken.

Bij kleine duurdere producten word er toch vaak gekozen voor een brievenbusdoosje.

Maar verkoop jij woon accessoires zoals bijv een kandelaar, dan heb je een grotere doos nodig. Bijvoorbeeld Amerikaanse vouwdozen. Deze zijn in het wit en het bruin te verkrijgen. Er zijn heel veel verschillende formaten online te vinden, let erop dat je het juiste formaat kiest wat goed bij jou producten past.

Zodra je dat hebt heb je één van de belangrijkste dingen, de doos. Daarin kan het product goed worden verpakt.

Opvulmateriaal

Je hebt nu het juiste formaat doos voor je artikel, maar je verkoopt allicht ook kleinere artikelen of er is nog een ruimte over in de doos. Dan is het goed om gebruik te maken van opvulmateriaal. Zo vul je de doos op en voorkom je beschadiging. Een losse kandelaar in een doos zal bijvoorbeeld veel sneller breken dan een kandelaar in een doos vol met dubbelfolie.

Als je gebruik maakt van verzendzakken, luchtkussen of brievenbusdoosjes dan is dit onderdeel niet enorm belangrijk. Maar bij de Amerikaanse vouwdozen is opvulmateriaal bijna altijd nodig. Je vult zo de lege ruimte in de doos. Door gebruik te maken van het opvulmateriaal kun je ook kleinere artikelen in de doos doen zonder een kleinere doos te hoeven kopen.

Let erop dat je niet een hoesje van een telefoon in een doos verpakt waar ook een Televisie in kan. Dat geeft ook weer een slecht beeld bij de klant.

Bij het opvulmateriaal heb je verschillende soorten opvulmateriaal. Je kunt gebruik maken van Noppenfolie, Golfkarton, Kaftpapier, Luchtkussens, Opvulchips.

Verpakkingstape

Nu je een doos en het opvulmateriaal hebt ben je bijna klaar. De doos moet dicht. Er zijn vouwdozen die dicht kunnen zonder tape. Maar toch word er altijd aangeraden om een tape te gebruiken. Zo voorkom je dat het tijdens het transport openraakt of open word gemaakt.

Door verpakkingstape te gebruiken maak je de doos stevig dicht en zorg je dat het veilig bij de ontvanger aankomt. Er zijn verschillende soorten verpakkingstape. Je kan kiezen voor geluidloze tape, bij het aftrekken van de tape hoor je dan bijna de tape niet. Hier betaal je alleen wel weer veel meer voor dan bij Noisy tape, hier hoor je het wel als je de tape afscheurt. Daarnaast kun je ook nog de keuze maken voor gepersonaliseerde tape. Bij gepersonaliseerde tape kun je je huisstijl naar de klant toe branden. De klant ziet bij binnenkomst gelijk dat het van jou webshop afkomt! Ideaal!

Om het gebruik van de tape te vergemakkelijken raden wij wel altijd een tapedispenser aan. In het blog Welke tape of tapedispenser heb je nodig lees je alles over tape en tapedispensers.

Verzendlabel

Bijna klaar! Je hebt de doos klaar en dicht. Nu alleen nog het label om de doos te versturen.

Je kan een label op verschillende manier printen. Begin je net een webshop? Dan word er veel gebruik gemaakt van A4 stickervellen dit kan worden gebruikt in bijna elke inktjet en laser printer. Bij de A4 stickersheets heb je 4 A6 vellen op een a4-papier. Deze stop je in de printer en daarna heb je gewoon een A6 label!

Dit voorkomt dat je het label op een normaal a4 papier print, en dat je met een schaar en plakband het label op het pakket moet gaan bevestigen.

De aanschaf van A4-vellen met verzendlabels is zeker niet duur, het nadeel is wel dat je inkt gebruik bij het printen van de labels.

Ga je steeds meer verzenden? Dan kun je vaak beter gebruik gaan maken van een labelprinter. Het voordeel van een labelprinter is dat deze labels op A6 print. Daarnaast werkt dit ook direct thermisch, waardoor je geen inkt meer verbruikt. Direct thermisch houd in dat de printer print doormiddel van warmte. Hij brand op het thermische etiket en het gedeelte verkleurt zwart wat uiteindelijk het label word.

Lees meer in ons blog; welke labelprinter is voor mij geschikt?